måndag 4 mars 2013
Kladdkaka
Kladdkaka 175 grader
100g smör
100g 70% choklad
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
Smöra och bröa en rund springform.
Smält smöret och ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, låt det smälta.
Fortsätt sedan med vaniljsocker, salt och mjöl allt ner i kastrullen rör till en slät smet. Vispa ägg och socker pösigt i en separat bunke, vänd sedan ned chokladsmeten. Rör tills smeten är jämn och fin. Häll upp i formen och in i ugnen på 175 grader längs ned i ca 20 min.
Supergott att äta lite ljummen med vaniljglass och jordgubbar!! ;)
Etiketter:
Kladdkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar