måndag 30 juli 2012

Sugarpaste

Sugarpaste
Ingridienser

1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1 1/2 dl vit sirap
1msk olja
(ev smaksättning tex 1 tsk vaniljarom)
ca 17 dl florsocker

  • Lägg gelatinpulver och vatten i ett vattenbad över en kastrull med vatten. När gelatinet löst sig helt häll i olja och sirap.
  • Mät upp florsockret i en stor skål, häll vattenblandningen över (och ev smaksättning)
  • Blanda sedan för hand tills blandningen är ganska fast. Ta upp den ur bunken och knåda den på florsockrat bord tills den är slät och fin. Känns den för torr så tillsätt mer florsocker. Men det är bättre att den är för kladdig än för torr.
  • När degen känns bra virar du in den ordentligt i plastfolie och förvarar i en lufttät burk
  • Den kan förvaras både i rumstemperatur (gärna mörkt till) och i kyl (då kan den behöva ligga framme en stund innan man använder den)

Inga kommentarer: