torsdag 12 juli 2012

Mjuk Bärkaka



Bakade en bärkaka för ett tag sedan och gillade absolut denna bärblandning
där det både finns syrligt och sött!

Mjuk Bärkaka 175 grader  (räcker till två runda formar)

5 ägg
2 1/2 dl socker
6 dl mjöl
2 dl olja
2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Bär 225g
ev florsocker att pudra kakan med
smör och ströbröd för att bröa formarna

Smöra och bröa formarna.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, sikta de torra ingredienserna
och vänd ner dom. Tillsätt olja. Dela upp smeten i de två formarna
och sprid ut bären ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader.

När kakan svalnat kan man ev pudra den med lite florsocker, smakar underbart med vaniljsås!

2 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Ytterligare ett gott recept att lägga till i min receptmapp :)
Tack för det!
Kram och ha en fin dag trots att solen lyser med sin frånvaro :)

Marie sa...

Ja, passa på att baka nu! För när solen tänker komma fram tänker inte jag vara inne ;-)