måndag 23 januari 2012

Morotskaka med creamcheesefrosting

 Men mums om jag får säga det själv!! Hur god ser inte denna frosting ut...  ;)

Morotskaka: 175grader

3 Ägg
3 dl Socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl matolja
5 dl rivna morötter

Creamcheesefrosting:

200g Philadelphiaost (orginal)
100g rumsvarmt Smör/Margarin
5 dl Florsocker
2tsk Vaniljsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt vänd sedan ner de torra ingredienserna följt av olja och morötterna.
Häll upp i en bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
Medans kakan svalnar gör du frostingen.
Blanda philadelphiaosten, smöret/margarinet, florsockret och vaniljsockret i en bunke, vispa tills det är vitt och fluffigt!
Sedan är det bara låta fantasin flöda och spritsa eller bred ut frostingen över den avsvalnade kakan.

5 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Ser supersmarrig ut :)

Monikas Lugna Vrå sa...

superdupersmarrig !

Martina sa...

Vilket häftigt mönster du har gjort på kakan :)

Marie sa...

Tack! Ja jag vart nöjd med resultatet :-D

Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.