fredag 1 juli 2011

Min midsommartårta!




Tårtbotten:
5 ägg
2dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl kakao
2tsk bakpulver
smör och ströbröd för att bröa formen

Fyllning:
1/2 liter jordgubbar
Daimfluff:
3 dl grädde
2 st dubbla daimkakor

Frosting:
175g mörk choklad
200g färskost (philadelphia)
1msk mjölk
1tsk vaniljsocker
1krm salt
7,5 dl florsocker
Garnering:
1/2 liter jordgubbar

Tårtbotten:
Smöra och bröa formen
vispa ägg och socker pösigt
tillsätt sedan de torra ingridienserna och vänd i försiktigt
Häll över i formen och tillaga i ugnen på 175 grader
Fyllning:
Daimfluffen gör man bäst dagen innan då set ska stå kallt i minst 6 timmar...
Krossa daimkakorna
Värm 3 dl grädde på spisen men ta bort från plattan precis innan det börjar koka. FÅR ABSOLUT INTE KOKA!
Häll i daimkrosset i grädden och rör om så det smälter ner. Låt stå i kylen över natten (eller minst 6 timmar)
Jordgubbarna skärs i småbitar
Frosting:
Smält choklade över vattenbad eller i micron
Vispa ihop färskosten, mjölken och vaniljsockret
Tillsätt florsockret i färskoströran, blanda och tillsätt sedan chokladen.

Vispa daimfluffen på samma sätt som vanlig grädde
Nu ska vi bygga ihop min tårta!
Dela tårtbottnen i tre delar.
På båda lagren breder man först ut daimfluff och lägger sedan de skurna jordgubbarna ovanpå.
Lägg på locket och spackla hela tårtan med frostingen men bara så det täcker själva kakan, resten lägger du i en spritspåse med en stjärntyll och spritsar fint på sidan och runt på själva ovansidan. Skiva jordgubbarna och garnera mitten.







Inga kommentarer: